Новини

На Вінниччині відновили рух приміського поїзда Гайворон-Рудниця

12 жовтня 2021, 11:41

Курсуватиме поїзд вже з 14 жовтня.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, рух потягу в цьому напрямку скасували в березні 2020 через карантинні заходи. Після пом'якшення карантину його так і не відновили. 

За словами Вячеслава Соколового, ситуація була складною, адже автотранспортне сполучення у цьому напрямку відсутнє. Тому чимало людей втратили роботу.

"Відсутність цього потягу найбільш боляче вдарило по соціально незахищеним верствам населення, оскільки це є найдешевший за ціною та найдоступніший вид транспорту", – розповів голова Вінницької обласної Ради.

Відновлення руху приміського поїзда ініціювала фракція "Українська Стратегія Вінниччина" у Вінницькій обласній Раді. Депутати направили відповідне звернення до Кабінету Міністрів України.

Поїзд № 6273 курсуватиме щоденно. Відправлення з Рудниці о 04:05, прибуття до Гайворона – 07:51. З Гайворона відправлення о 17:20 і прибуття в Рудницю о 21:03. Приміський поїзд робитиме зупинки на станціях:

  1. Передбужжя
  2. Жданове
  3. Лугова
  4. Осіївка
  5. Устя
  6. Киріївка
  7. Бершадь
  8. Яланець-1
  9. Яланець-2
  10. П'ятківка
  11. Дохно
  12. Куренівка
  13. Щербакове
  14. Нефар

"Важливо зберегти це легендарне залізничне сполучення, адже вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) – це об’єкт історико-культурного надбання Вінниччини. Прокладена на початку ХХ століття і важлива для розвитку туристичної інфраструктури регіону", – додав Вячеслав Соколовий.

Фото: Фейсбук/Вячеслав Соколовий

Поділитися :