Новини

На вінницьких дорогах побільшало конфліктів за участю водіїв електросамокатів

5 липня 2022, 16:49

Патрульна поліція Вінницької області просить власників електротранспорту не перевищувати швидкість на вулицях міста та поважати інших учасників дорожнього руху.

Як зазначають на  офіційній  Фб-сторінці Патрульної поліції Вінницької області, електротранспорт набуває все більшої популярності в Україні. Зокрема, й вінничани полюбляють зручні та економні електросамокати. Водночас, зросла і кількість конфліктних ситуацій, які виникають на дорогах, за участю такого транспорту, а велика швидкість руху тротуарами  міста, неабияк дратує пішоходів.

"Закликаємо водіїв електротранспорту звертати увагу на дорожні знаки та світлофори; одягайте шолом та інші захисні елементи; користуйтеся світловідбиваючими елементами;  обирайте оптимальну швидкість руху. Також дуже важливо дотримуватися дистанції та інтервалу; і не розмовляти по телефону під час руху.", - йдеться в повідомленні Патрульної поліції.

Якщо ж ви все ж потрапили у ДТП за участю електросамоката, залишайтеся на місці події та викличте патрульну поліцію, а за потреби — швидку. Бережіть себе та поважайте інших учасників дорожнього руху!

                                            

 

Поділитися :