Новини

«Наші серця зігріють Вінницю»: намети з мінікухнею передали вінничанам містяни Карлсруе 

28 листопада 2022, 09:42

За місяць у "місті побратимі" зібрали 11 тонн потрібного вантажу.

Як написав на своїй фейсбук-сторінці Сергій Моргунов, намети для обігріву, приїхали з майбутнього міста-побратима Вінниці - Карлсруе.

З німецьким містом почали співпрацю зовсім нещодавно. Але наскільки сильною є підтримка мешканців Карлсруе – видно по реальних діях. У жовтні у громаді запустили ініціативу для збору допомоги під девізом «Наші серця зігріють Вінницю». І вже через місяць 11 тонн такого потрібного вантажу приїхали до нашого міста, - пише очільник громади. 

Це будуть мобільні «пункти незламності» з мінікухнею. До намету, який розрахований на 50 людей, – ще й комплект необхідного обладнання:

  •  електрогенератор на 12 кВт з запасом палива
  •  UFO-обігрівачі та тепловентилятор
  •  плита для приготування їжі
  •  термопот
  •  розкладні ліжка
  •  ліхтарі
  •  вогнегасники
  •  комплектуючі та інструменти.

Їх вже встановлюють, що дасть можливість розширити муніципальну мережу «пунктів незламності». Один з них – біля площі Костянтина Могилка.

Стаціонарні та мобільні пункти обігріву пропорційно розподілять у житлових кварталах – аби люди мали можливість підзарядити телефони, випити чаю, просто зігрітися. Найголовніше, щоб екстрених ситуацій – з перебоями зі світлом чи теплом - було якнайменше.

"Я вдячний меру Карлсруе Франку Ментрупу і його команді за швидку реакцію на потреби нашого міста. Дякую жителям громади, які збирали кошти, які організовували допомогу, які допомогли з доставкою вантажу. У таких «острівцях тепла» вінничани справді відчуватимуть підтримку мешканців Карлсруе – навіть на відстані у сотні кілометрів", - каже міський голова Сергій Моргунов

Міський голова підсумував, що росія б’є по нашій інфраструктурі, намагається шантажувати нас темрявою і холодом.

Та ми гідно пройдемо усі виклики і переможемо. У нас немає іншого виходу. Бо ми незламна нація. І у нас надійні друзі. Дякуємо Карлсруе і цінуємо нашу дружбу!, - написав він.

Поділитися :