Новини

Наступного року вінницьке підприємство "Грін Кул" розпочне реалізацію другої черги будівництва заводу

23 вересня 2021, 14:09

Завдяки цьому планують створити близько 200-300 робочих місць. 

Як ідеться на сайті міської ради, інвестиції в будівництво складуть понад 10 мільйонів євро. До кінця цього року компанія планує узгодити підготовчі питання. Проєктування та дозвільні процедури, за розрахунками керівництва компанії, триватимуть впродовж 2022-го року. А вже з 2023 року може безпосередньо стартувати будівництво нових приміщень та їхнє поступове оснащення устаткуванням.

Другий етап заводу дозволить розширити виробничі площі на чверть та збільшити випуск продукції. Вже зараз "Грін Кул" впроваджує нові лінії та набирає додатковий персонал. Тільки з початку цього року підприємство додатково залучило 120 фахівців та отримає муніципальну компенсацію з бюджету за новостворені робочі місця. А у планах – взяти на завод ще 150 людей до кінця року.

"Щодо компенсації, то на початку року на рівні міської ради було прийняте рішення, що за кожне додаткове робоче місце будуть відшкодовувати місцеві податки. Ми навесні взяли нових робітників і в другому кварталі подали заявку про те, що ми збільшили чисельність працівників на 120 людей. А у третьому кварталі вже маємо підтвердження тому, що нам компенсують до півмільйона гривень з міського бюджету на додаткові робочі місця. До кінця року плануємо ще збільшити кількість робітників на 150 людей. Сумарно за рік – 300 робочих місць. Також плануємо подати заявку і отримати допомогу з міської ради", – розповів директор підприємства "Грін Кул" Валентин Коваленко. 

За словами міського голови Сергія Моргунова, "Грін Кул", що входить до "UBC Group", – це перше підприємство, яке запрацювало у нашому індустріальному парку. 

"Я пам'ятаю, як президент UBC Group Ігор Гуменний ходив по цій території, коли тут росли бур'яни, і мріяв побудувати завод. А сьогодні маємо таке чудове підприємство, яке стало прикладом для розвитку нашого індустріального парку. Ви знаєте, що поряд будується HEAD, у нас підписаний меморандум ще з двома виробництвами. Маємо надію на те, що коли закінчиться пандемія ковіду, то тут, по сусідству, розпочнеться будівництво підприємств різних напрямків", – зауважив Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :