Новини

"Не мовчи! Ми допоможемо" : на Вінниччині відбудеться флешмоб в рамках акції протидії насильству

10 листопада 2020, 13:48

Під час флешмобу волонтери проведуть ряд інформаційно просвітницьких заходів направлених на подолання проблеми насилля в родинах. В межах всієї області працюватиме безоплатна телефонна лінія довіри.  

В рамках акції «16 днів проти насильства» на Вінниччині відбудеться флешмоб "Не мовчи! Ми допоможемо". Таку акцію проводять щороку, з 25-го листопада по 10-е грудня. Флешмоб анонсувала перша заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна. За її словами під час нього вінничани дізнаються куди звертатися за допомогою у подоланні домашнього насильства.

Також у фоє адміністративної будівлі «Книжка» організують виставку дитячих малюнків «Моя родина вільна від насильства», а волонтери проведуть вуличне інформування.

"За активної підтримки маленьких вінничан, в області відбудеться виставка "Моя родина вільна від насильства"! Волонтери організують вуличне інформування  - "Відповідальність за насильство і примус до шлюбу". Інформаційно просвітницький захід "Жінки України", залучені, спроможні, незламні, відбудеться за сприяння Вінницької обласної правозахисної організації "Джерело надії". Також, пройдуть тренінгові заняття "Захист дітей від насильства та жорстокої поведінки", - зазначила Наталя Заболотна

На знак підтримки тих, хто постраждав від домашнього насильства та з метою привернення уваги до цієї проблеми, приміщення обласної державної адміністрації підсвітять помаранчевим кольором. А на місцевих телеканалах, в торгових центрах та маршрутних таксі Вінниці транслюватимуть відеоролики з соціальною рекламою.  Також Наталя Заболотна розповіла про родзинку цьогорічної акції  - п’ятий міжрегіональний фестиваль рівних прав та можливостей «INFEST».

"Міжрегіональний фестиваль «INFEST» відбудеться за підтримки громадської організації інститут місцевої демократії "Відкрите суспільство". Протягом усієї акції, а також після неї в області діятиме безоплатна телефонна лінія довіри", зауважила Наталя Заболотна. 

 

Поділитися :