Новини

Невдовзі у Вінниці запрацює гуманітарно-інформаційний хаб "Я-Маріуполь"

13 травня 2022, 14:34

У ньому безкоштовно допомагатимуть з відновленням документів, пошуком зниклих та поверненням примусово депортованих у росію.

Як інформують на сайті міської ради, у хабі будуть працювати дитячі й дорослі психологи, медики. Також надаватимуть допомогу у пошуку роботи та юридичні консультації щодо можливості відновлення знищеного майна й отримання фінансової допомоги.

«Взаємовідносини міста Маріуполь і міста Вінниці досить давні... Ми як справжні друзі зобов’язані підставити своє плече і протягнути руку допомоги. Ми допомагатимемо маріупольцям комплексно. В першу чергу, це відкриття центру «Я-Маріуполь», і ми сьогодні вже визначились з відповідною локацією. Сподіваємось, що за тиждень зможемо туди запросити перших відвідувачів. Ми повинні максимально допомагати дітям, людям похилого віку і всім внутрішньо переміщеним особам. Поки не буде там мирної ситуації, поки вони не будуть мати змоги повернутись у свої домівки, ми повинні надати їм тут фактично «другий дім», - зазначає міський голова Сергій Моргунов.

Очільник Вінниці додає, що органи соціального захисту міської ради Маріуполя і Вінницької міської ради взаємодіють з перших днів війни. Вінниця прихистила майже 2 тисячі жителів приазовського міста, яке росіяни практично знищили. Тож головна мета – допомогти цим людям.

«Ми чітко розуміємо, скільки в нас цих людей, по категоріях, по віку. Багато маріупольців отримали гуманітарну допомогу з нашого Міжрегіонального гуманітарного штабу. Крім того, залучаємо допомогу від різних міжнародних організацій. Тобто це такий постійний процес, який ми не зупиняємо ні на хвилину. Багато людей повертаються додому: в Бучу, Ірпінь, Гостомель, Київ. Але разом з тим, прибуває більше людей з Донецької області, з південних регіонів нашої країни. Ми повинні працювати далі», - наголошує очільник Вінниці Сергій Моргунов.

Мер міста-героя Маріуполя подякував Вінницькій команді за допомогу і підтримку у такий складний час.

«Я хочу подякувати Вінницькому міському голові Сергію Анатолійовичу за ту можливість, яку сьогодні він дає не тільки маріупольцям, а й всім внутрішньо переміщеним особам, які приїхали до Вінниці. Це дуже важливо – підтримати кожного. І Вінниця відгукнулась на нашу пропозицію щодо створення гуманітарно-інформаційного хабу «Я-Маріуполь». У ньому ми зможемо працевлаштувати маріупольців, які працюватимуть для своїх містян і допомагатимуть їм. Крім того, Сергій Анатолійович запропонував ще й допомогу для наших діточок - організувати оздоровчі табори. Це дуже важливо. Спільно з усією командою Вінницької міської ради ми сьогодні згуртувались навколо такого важливого питання, як психологічна реабілітація наших дітей», - каже мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :