Новини

Новий навчальний курс з інформатики: три вінницькі ліцеї долучаться до пілотного проєкту від Мінцифри

20 липня 2022, 17:11

Проєкт "Інформатика NewG" покликаний змінити застарілі уроки інформатики на сучасний лад згідно з Новою українською школою. 

Як інформують у ТГ Мінцифри, проєкт "Інформатика NewG" - це частина реформи IT-освіти на шкільному рівні. Курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів.

"Інформатика навчить дітей використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей. Допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук - це ноутбук, а щоб увімкнути комп'ютер, кнопку потрібно натиснути тут", - каже міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

До пілотного проєкту захотіли приєднатися 405 закладів освіти. Координаційна рада відібрала 50, які найбільше відповідали вимогам.

Серед них - три вінницькі:

  • Вінницький ліцей № 27 (навчатимуться 1-4 класи)
  • Вінницький ліцей № 34 (навчатимуться 5-6 класи)
  • Вінницький технічний ліцей (навчатимуться 10-11 класи)

Старт пілоту - 1 вересня 2022 року. Після доопрацювання та вдосконалення розроблені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти 1 вересня 2023 року та будуть у вільному доступі для всіх українців. 

"Після пілоту ми масштабуємо навчальний курс на всі школи України, і 4 млн школярів навчаться цифрової грамотності. Важливо, що кожен українець також отримає доступ до уроків інформатики та зможе прокачати свої знання", - додав Михайло Федоров.

Поділитися :