Новини

Одинадцять тисяч вінничан з вразливих категорій отримають продуктові набори

1 липня 2022, 20:13

Перші пів тисячі пакунки з найнеобхіднішими продуктами  роздали містянам першого липня.

Про це на сторінці у фейсбуці повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Сформували продуктові набори для вінничан з найбільш вразливих категорій та вже розпочали видавати. Допомогу від громади сьогодні змогли отримати пів тисячі людей. Загалом набори передбачені ще для близько 11 тисяч вінничан, які наразі найбільше потребують підтримки, - пише Сергій Моргунов.

На сайті міської ради зазначили, що частину продуктів, які входять до набору, закупили в українських виробників у рамках Швейцарської гуманітарної місії. Інша частина – це продовольство з матеріального резерву Вінницької міської територіальної громади.

Продуктові набори отримають непрацюючі пенсіонери, розмір виплат яких не перевищує 2100 грн, непрацюючі особи, які перебувають на обліку в управліннях соціального захисту населення Правобережне та Лівобережне департаменту соціальної політики і є одержувачами державної соціальної допомоги, особи, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи, розмір державної соціальної допомоги яких не перевищує 2100 грн.

Також пакунки з найнеобхіднішими продуктами роздадуть непрацюючим особам з інвалідністю з дитинства, які є одержувачами державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю з дитинства ІІ та ІІІ групи в розмірі, що не перевищує 2100 грн. Крім того, продуктові набори отримають особи, які здійснюють догляд за тяжкохворою дитиною, та є одержувачами допомоги відповідно до розділу V-Б Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», також непрацюючі особи, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію та люди, які опинились в складних життєвих обставинах.

 

Поділитися :