Новини

Одне з сотні релокованих до Вінниці підприємств виготовляє крафтове морозиво

27 липня 2022, 10:19

Кондитерська, яка виготовляла авторські торти у тимчасово окупованому Херсоні, перемістила потужності до нашого міста. Тож вінничани та гості міста можуть посмакувати крафтовою випічкою та морозивом.

Про це повідомляється у сюжеті телеканалу ВІТА. 

Зазначається, що у кав’ярні-кондитерській “PERFETTO” можна не лише поласувати крафтовими тортиками, а скуштувати натурального морозива власного виробництва. 

Власниця кав'ярні-кондитерської Анна Воскобойник каже, що навчались виготовляти морозиво в італійській школі. Починали реалізовувати продукцію у Залізному порті, що на Херсонщині. Про власну кондитерську жінка мріяла з дитинства. Тож згодом почали виготовляти й фірмову випічку. Один з продуктів - фірмовий торт "Херсон".

Та російська орда вдерлась у мирне й успішне життя херсонців. Тож, рятуючись від жахіть окупації, родина Воскобойник виїхала з тимчасово окупованого Херсону до Вінниці, взявши найдорожче: дітей й рецепти.

У Вінниці сподобалось, тож вирішили відновити бізнес. Орендували приміщення, де організували кондитерський цех та кав'ярню. Водночас міська влада підтримала та допомогла з оформленням необхідних документів.

Власники забезпечили робочими місцями понад 10 людей, з них половина - переселенці.  Одна з них й кондитер Діана Міросіна. Жінка розповідає, що залишатись в окупації було складно, тож вирішили виїжджати. У Вінниці їй запропонували роботу у кондитерській. Також працюють тут і вінничани. 

Поділитися :