Новини

Оновлена історична будівля у центрі Вінниці відтепер підсвічуватиметься

11 вересня 2020, 11:45

У Вінниці завершено реконструкцію будинку по вулиці Соловйова, 3. Відтепер будівля утеплена, на даху металочерепиця, на вході у двір встановлені ворота. Фасад будівлі підсвічується. Реконструкцію провели за кошти міського бюджету.

Як повідомляє Вінницька міська рада,  будинок по вулиці Соловйова, 3  був зведений понад 120 років тому. В рамках реконструкції, утеплили фасади будівлі, замінили шифер на даху на металочерепицю, встановили ворота у двір. А нещодавно завершили монтаж підсвітки будівлі та арки, яка вмикається у темний час доби.

Будинок по вулиці Соловйова, 3 звели у 1898 році. Понад сто років тому тут розташовувався генеральний штаб Начальної Команди Української Галицької Армії (НКГА). Певний час будинок потребував капітального ремонту, адже йому більше 120 років. Тому він увійшов до переліку тих об’єктів, які за дорученням міського голови Сергія Моргунова, мають бути реставровані.

Реконструкція проводилась за кошти міського бюджету. Перед початком ремонтних робіт представники міської ради зустрілись з мешканцями та обговорили, як проходитиме реконструкція. Люди погодились на те, що всі балкони будуть відкритими. Таким чином вдасться зберегти певний автентичний вигляд будівлі.

В цьому році реконструкція фасаду історичної будівлі добігла кінця. В ході робіт тут утеплили стіни будинку, виконали реконструкцію покрівлі із утепленням, заміною  шиферу на металочерепицю та влаштуванням водостоків.

Встановили також ворота у двір. Їх зробили схожими на ті, які були раніше. Крім цього, для створення старовинної атмосфери тих часів, за дорученням міського голови Сергія Моргунова, влаштовано бруківку в арці будинку.  

Останнім елементом проєкту стало облаштування підсвітки фасаду та арки. Відтепер і вночі оновлена будівля буде ще однією окрасою центральної частини міста.

Поділитися :