Новини

"Оживаючі екологічні казки": у Вінниці для дітей ВПО презентують благодійний проєкт

20 липня 2023, 10:21

В рамках реалізації цієї ініціативи буде створено мобільний застосунок доповненої реальності для трьох книг вінницької мисткині, керівниці творчої частини проєкту Дар’ї Паламарчук.

Як повідомляє "Місто над Бугом", юні учасники та учасниці проєкту, впродовж липня-жовтня навчатимуться 3д-графіці та 3д-анімації, а також братимуть участь в різних цікавих заняттях та майстер-класах, як офлайн, так і онлайн.

Заняття проходитимуть двічі на тиждень. Усі учні отримають сертифікати та подарунки: комплект книг із додатком, в розробці якого вони брали участь.

"Під час проєкту буде залучуно, щонайменше, 20 підлітків внутрішньо переміщених, а також ще 20 дітей-біженців за межами України, для навчання їх 3д-візуалізації, 3д-анімації та залученням їх до створення мобільного застосунку доповненої реальності. Щонайменше 20 дітей Захисників і полеглих Героїв, віком від 3 до 14 років, для занять з арт-терапії, створення ресурсних картин і подальшої благодійної виставки-аукціону створених на цих заняттях картин. Щонайменше 200 дітей ВПО віком від 3 до 10 років для занять з казкотерапії та арт-терапії, а також авторських зустрічей з автограф сесіями. І щонайменше 2000 дітей-біженців за межами України у форматі онлайн", - коментує мисткиня Дар'я Паламарчук.

Проєкт ініційовано ГО «Центр візуальних проектів» за грантової підтримки Українського культурного фонду. Його мета є багатогранна: розвиток сучасних цифрових технологій, створення дружньої спільноти для спілкування, підняття екологічної свідомості серед молоді, заохочення дітей до читання, підтримка дітей ВПО та родин полеглих Героїв, психологічна допомога та популяризація української мови та інше. 

"Проєкт "Оживаючі екологічні казки" всіляко підтримує та розвиває українську мову, сприяє збагаченню словникового запасу у дітей, має певний логопедичний ефект; сприяє розвитку сучасних цифрових технологій, зокрема 3д-графіки, 3д-анімації, доповненої реальності. Наш проєкт є кросс-секторальним, він поєднує в собі і освіту, і науку, і екологію, і цифрові технології", - додає Дар'я Паламарчук.

Презентація проєкту відбудеться у п’ятницю, 21 липня о 16.00 у креативному просторі "Артинов" ( вул. М. Оводова, 22 )

Зареєструватися на захід можна за наступними посиланнями:

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь за телефоном: 0939524922 - Дар'я (менеджерка творчої частини проєкту)

 
Ілюстрація:  ГО «Центр візуальних проектів»

Поділитися :