Новини

Перспективи повоєнного розвитку економіки України та Вінниччини

28 березня 2023, 14:40

Триває супротив України повномасштабному вторгненню рф. Активно нашу країну підтримує Польща та інші країни ЄС. Дружні нам держави надають прихисток багатьом евакуйованим та переселенцям.

Було організовано розміщення, харчування, фінансову підтримку для громадян України. Продовжується військова підтримка. Важливо також і те, як наші іноземні партнери продовжать добрі відносини у повоєнній відбудові України. На ці теми розмірковуємо із депутатом Вінницької обласної Ради, керівником постійної комісії з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування, експертом з міжнародного розвитку, економіки, залучення інвестицій та місцевого самоврядування Владиславом Скальським.

«Наші закордонні друзі (за інформацією, яку озвучив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль) оцінюють збитки, що завдані Україні внаслідок війни на суму у понад 700 млрд доларів США. Зрозуміло, що вони готові нам допомагати у повоєнній відбудові. Допомагати і ресурсами, і грошима. Але ми далекі від думки, що все це буде винятково державна підтримка: частина цієї допомоги - це, без сумніву, будуть кошти приватних компаній – інвесторів, які і допомагатимуть нам, й, одночасно, інвестуватимуть у нашу економіку. І тому наша країна, область, територіальна громада – кожна одиниця має бути готова до співпраці із ними, створити усі належні адміністративні та ментальні умови для того, аби інвестор прийшов і лишив саме тут свій капітал, тим самим допомігши відродженню економіки України» - сказав Владислав Скальський в етері проекту «Рефлекторія».

Також пан Владислав закцентував на тому, що нещодавно відбулась Координаційна рада з питань соціально - економічного розвитку області. Її «кураторство» якраз і лежить в полі зору діяльності очолюваної ним Постійної комісії обласної Ради. Підбито підсумки діяльності у непростому минулому 2022 році. «Це був рік, коли ми усі забули політичні дискусії та амбіції, і спільно працювали єдиним колективом однодумців. Як і в абсолютної більшості випадків, з огляду на перерозподіл повноважень в умовах воєнного стану, робота нашої комісії зазнала змін. Разом із тим, ми маємо розвивати територіальні громади, реалізовувати проекти, такі, як, скажімо, «Успішні і сильні громади». Адже це і є запорукою належного розвитку місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад».

Поділитися :