Новини

Підроблені ПЛР-тести: вінницькі прикордонники затримали трьох громадян Молдови

16 квітня 2021, 09:58

З початку року прикордонники півдня виявили майже 30 фальшивих довідок.

Як інформують на фейсбук-сторінці Могилів-Подільського прикордонного загону, під час перевірки довідок вартові встановили невідповідність бланків їх оригіналу. Окрім цього, під час зчитування OR-коду правоохоронці виявили відсутність даних про проходження тестування у медичному закладі, зазначеному в документах.

"Як з'ясувалось, правопорушники використали сучасні комп'ютерні технології, аби у такий спосіб заощадити час та кошти", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники напрвили повідомлення Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ (Підроблення або використання документів, печаток, штампів та бланків). Такий злочин карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

"Тож звертаємо увагу громадян, які планують відвідати іноземні країни, використовуючи підроблені документи можна замість бажаної подорожі отримати тривалу заборону на в'їзд у країну", - наголошують у дописі.

Фото: Фейсбук/Могилів-Подільський прикордонний загін

Поділитися :