Новини

"Пізнай Вінницю": у місті провели перші безкоштовні екскурсії для вимушених переселенців

3 травня 2022, 17:38

До екскурсій, які відбулися минулими вихідними, приєдналися переселенці із Чернігівщини, Харківщини та Донеччини.

Як ідеться на сайті міської ради, цикл екскурсій «Пізнай Вінницю», організували департаменто маркетингу міста та туризму Вінницької міськради та КП «Офіс туризму Вінниці». 

«Після перших днів адаптації до життя у Вінниці сім’ї вимушено переміщених українців шукають форми дозвілля, щоб перемкнутися бодай трохи від важкого воєнного досвіду. Особливо приємно, що учасники прогулянок із різних куточків України (Чернігівщина, Харківщина, Донеччина та інші) щиро зацікавлені глибше пізнати історію нашого міста, безліч цікавих фактів, місцин та постатей, без яких неможливо уявити сьогоднішню Вінницю», - розповів директор департаменту Олександра Вешелені

У суботу оглядову екскурсію «Вінниця за 100 хвилин» провела гідеса проєкту BusPass Альона Сазонова, а в неділю тематичну прогулянку довкола Вінницьких Мурів запропонувала голова ГО «Подільська асоціація гідів та екскурсоводів» Оксана Роздорожнюк. До цієї екскурсії мали можливість приєднатися й охочі вінничани, зробивши власний благодійний внесок в підтримку волонтерських ініціатив, запропонованих вінницькими гідесами.

Подібні екскурсії в межах проєкту «Пізнай Вінницю» будуть проходити щосуботи та щонеділі до кінця травня. Наразі реєстраціє на них вже закрита, втім організатори готують нову серію майстер-класів, лекцій та зустрічей, які можуть зацікавити внутрішньо переміщених осіб. Також екскурсії доступні під замовлення як індивідуально, так і для груп. 

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :