Новини

"Почесний громадянин Вінниці": триває прийом пропозицій на присвоєння звання

7 червня 2021, 14:37

Ім'я 35-го "Почесного громадянина" вінничани дізнаються у вересні, напередодні Дня міста.

Як розповів "Місту над Бугом" керуючий справами виконкому міської ради Сергій Чорнолуцький, міська рада прийматиме пропозиції від трудових колективів, підприємств та організацій (незалежно від форм власності), творчих і наукових спілок, а також громадських об’єднань до першого липня. Після прийому заявок, відбудеться громадське обговорення поданих кандидатур. Потім одну з них конкурсна комісія з розгляду матеріалів про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вінниці" винесе на розгляд виконавчого комітету міської ради. У складі конкурсної комісії – депутати міської ради, керівники профільних комісій, працівники міської ради, громадськість і троє Почесних громадян міста Вінниці: Юрій Пасіхов, Роман Аксельрод і Віктор Бронюк.

Ми три роки не визначали звання "Почесного громадянина". Це пов'язано з подіями на Сході. Остання кандидатура була визначена в 2017 році – Рая Панасюк. До речі, яку ми визначили не зовсім звичайним шляхом, це було вперше: провели опитування громадян у Вінниці, вона набрала найбільшу кількість голосів, – зауважив Сергій Чорнолуцький.

Пропозиції необхідно надавати в паперовому вигляді за адресою: вул. Соборна, 59, Виконавчий комітет. Комісія з розгляду матеріалів про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вінниці". Наразі пропозицій з кандидатурами до міської ради не надходило.

На сьогодні це звання присвоєно 34 особам, які жили у Вінниці, деякі – не жили. Наприклад, першим це звання було присвоєно Гагаріну. У деяких роках ці звання присвоювалися трьом, навіть чотирьом людям, які заслуговували на це. Зараз останні роки це, як правило, одна людина, яка визначається шляхом розгляду кандидатури міською комісією. Вона визначає пропозицію, виносить її на розгляд виконавчим комітетом, а потім – на розгляд міської ради, – додав Сергій Чорнолуцький.

За словами Сергія Чорнолуцького, ім’я 35-го по рахунку почесного громадянина Вінниці ми дізнаємося у вересні, напередодні Дня міста. Тоді ж відбудеться урочисте нагородження.

Поділитися :