Новини

Поліцейські затримали вінничанина з наркотиками та зброєю

6 червня 2022, 18:12

5 червня у Вінниці працівники поліції зупинили автомобіль Hyundai за кермом якого був нетверезий  31 – річний місцевий житель.

На сторінці Нацполіції Вінниччини повідомляється, що близько 22.20 години на вулиці Воїнів – Інтернаціоналістів екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Hyundai. Під час огляду автівки поліцейські виявили у салоні згортки з наркотичними речовинами – канабіс, PVP – сіль та амфетамін, а також пістолет з набоями.

Зловмисник мав ознаки наркотичного сп’яніння та під час спілкування з поліцейськими помітно нервував.

Від медичного огляду правопорушник відмовився.

Як розповів керівник Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Ігор Сандул, під час огляду транспортного засобу працівники поліції виявили у салоні автомобіля згортки з канабісом, PVP-сіллю 20 з амфетаміном, грошові кошти в сумі 55 000 гривень, а також пістолет з ознаками переробки та 16 набої до нього.

Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені на експертизу, автомобіль поміщено на арештмайданчик.

Зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років, - йдеться у повідомленні. 

Слідством вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Також на правопорушника поліцейські склали протокол за ст.130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення експертиз.

Поділитися :