Новини

Посеред вогненно-червоних квітів дикого маку: у Вінниці покажуть виставу за щоденником загиблого 19-річного добровольця

2 грудня 2021, 16:37

Сценарій напише письменниця Наталя Доляк, яка також займатиметься постановкою вистави.

Основою для постановки стане щоденник 19-річного добровольця Євгена Костюка з Вінниці, який загинув на Донбасі. Ідея проєкту виникла рік тому, під час обговорення заходів, присвячених пам’яті загиблих захисників України. За словами Наталки Доляк, у виставі гратимуть молодь та ветерани-учасники АТО-ООС з міста Вінниці. У такий спосіб засобами сучасного мистецтва, глядачам розкажуть про мирне життя тих, хто про війну знає лише з новин, та про бойовий досвід українських захисників.

«Грати його буде, звичайно, інша людина, але з цього щоденника будуть використані якісь його думки і так далі. Але це не лише про нього буде вистава, це вистава про багатьох людей, які служили, які пройшли війну. Спочатку ми будемо з ними спілкуватися, вони розкажуть мені свої історії я напишу по цих історіях вербатім – документальну п’єсу і однією з дійових осіб буде загиблий Женя, слова якого будемо брати не з його уст, а з його щоденника», - розповіла письменниця.

Реалізувати проєкт запланували протягом 6 місяців. Прем’єра вистави відбудеться на малій сцені Вінницького академічного музично-драматичного театру, який є партнером проєкту. Також буде записано відеоверсію вистави, яку викладуть на Ютуб-каналі, щоб її змогли переглянути усі охочі.

Поділитися :