Новини

«Працюємо, щоб збільшити кількість «пунктів незламності» у Вінниці до 150» - міський голова Сергій Моргунов

25 листопада 2022, 18:29

У Вінниці вже працюють 86 «пунктів незламності» і місто продовжує розширювати муніципальну мережу пунктів обігріву.

Загалом планується створити щонайменше 150 таких локацій, - повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час інспекції таких пунктів у міських школах №6 та №1, спільно з начальником Вінницької обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим та головою обласної Ради Вячеславом Соколовим

Перші відвідувачі були вже учора, розповіли освітяни, які чергують у закладах. Здебільшого люди приходять підзарядити телефони та набрати гарячої води. Наразі приміщення оснащенні усім необхідним. Тут є генератори, обігрівачі, wi-fi, аптечки з ліками першої необхідності, запаси води й продуктів. Зокрема, у школі №6 розповіли, що одночасно у великій їдальні, де створили пункт незламності, можуть розміститись від 350 до 500 осіб.

Муніципальну мережу пунктів обігріву почали створювати у серпні. Відповідне рішення тоді прийняли на засіданні Оперативного штабу з підготовки опалювального сезону під головуванням міського голови. Були визначені два напрями роботи – створення таких пунктів на базі муніципальних закладів та в укриттях багатоповерхівок.

Наразі такі пункти у Вінниці облаштували у школах, бібліотеках, підліткових клубах, великих спортивних школах, долучилися й 9 торговельних центрів, планується створити такі та у в клубах комунальних підприємств. Також мешканці близько 60 будинків на сьогодні мають генератори для своїх потреб, щоб створити пункти обігріву у підвальних приміщеннях, 25 із них вже запрацювали на вчорашній вечір, розповів Сергій Моргунов

«На сьогодні в реєстр занесено по м. Вінниця 86 «пунктів незламності» і ми й далі будемо розширювати цей перелік. Ми отримали поставки з Карлсруе – це десять мобільних пунктів, наметів,  комплектів, які будуть розміщені у різних районах міста з відповідним обладнанням у тому числі з генераторами, плитами для приготування їжі, освітленням. Ми також опрацюємо питання надання інтернет-зв’язку через оптоволокно. Наше завдання сьогодні не менше 150 пунктів по м. Вінниця відкрити найближчим часом і з кожним днем ця кількість буде додаватися», – зазначив мер.

Своєю чергою начальник Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов розповів, що в області створені й функціонують 213 «пунктів незламності».

А голова обласної Ради Вячеслав Соколовий відзначив, що зараз важливо об’єднувати зусилля та подякував громадам за спільну роботу.

Поділитися :