Новини

Продовжують спалювати траву: 11 квітня на Вінниччині сталося 56 пожеж

12 квітня 2021, 16:39

Серед них 49 – це пожежі в екосистемах.

Як розповіла "Місту над Бугом" Оксана Урбанська, речниця ДСНС у Вінницькій області, попри постійні попередження рятувальників, вінничани продовжують палити суху рослинність. "Надзвичайники" гасили пожежі на відкритих територіях у Літинському, Гайсинському, Козятинському, Тульчинському та Шаргородському районах. Загалом на Вінниччині з початку року зафіксовано 184 пожежі в екосистемах.

Рятувальники вкотре закликають громадян бути свідомими та дбати про безпеку навколишнього середовища. Адже, за словами Оксани Урбанської, спалювання сухих рослинних залишків стало для громадян настільки звичною справою, що вони перестали турбуватися про завдану шкоду довкіллю та здоров’ю людей.

"ГУ ДСНС у Вінницькій області звертається до вінничан та акцентує їхню увагу на тому, що пожежі в екосистемах можуть спричинити тяжкі наслідки. Зокрема неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та розташовані поруч споруди, руйнування родючого шару грунту та загибель багатьох видів тварин. Якщо ви помітите займання на відкритих територіях, обов'язково сповістіть про це службу порятунку за номером 101", - наголосила Оксана Урбанська.

Фото: vn.dsns.gov.ua

Поділитися :