Новини

Протиепідемічні обмеження: з 21 жовтня на Вінниччині діятимуть нові правила перевезення пасажирів

12 жовтня 2021, 13:42

Для того аби скористатись автобусним чи залізничним транспортом міжобласного сполучення, вінничани повинні мати ковід-сертифікат або дійсний ПЛР-тест.

Відповідні зміни внесли на засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня. Про це ідеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України. Правила пасажирських перевезень змінили в "жовтій", "помаранчевій" і "червоній" зонах адаптивного карантину.

Якого транспорту стосуватимуться обмеження:

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.  

Читайте нас в Telegram: найважливіші вінницькі новини

Які документи необхідні:

  • підтвердження повного курсу вакцинації (або отримання однієї дози для регіонів "жовтої" зони)
  • міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 (вакциною, яка дозволена ВООЗ); негативний ПЛР-тест; документ, що підтверджує одужання від COVID-19, дію якого підтверджено через додаток "Дія"
  • негативний тест на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (діє 72 години)

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

"Нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту", – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Поділитися :