Новини

Проєкти створені з початку війни: у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться виставка “Відповідь”

9 червня 2022, 12:14

“Відповідь” – це збірка проєктів творчого об’єднання MŌN, створених з початку війни. На виставці представлять експозиційні версії перформансів “PEOPLE KILL, PEOPLE HEAL“ та “ЗАГОЛОВОК”, плакати Ліни-Марії та відеопроєкт “YADRO”.

 

Ініціатори та організатори виставки -  творче об’єднання MŌN: Гліб Зельгін, Катерина Зельгін та Ліна - Марія Шлапак

Запитання – це початок діалогу. Запитання – це основа пошуку. Хороше запитання – таке, що рухає вперед. Хороше запитання із часом залишається актуальним, а відповіді на хороше запитання із часом змінюються. Відповідь – це прояв думки, позиції. Відповідь допомагає осягнути невідоме. Відповідь може освітити шлях. Але існують запитання, на які неможливо відповісти. Зараз таких питань надто багато. Ми, MŌN, створюємо експозиційний порядок із власних запитань. Тих, які один за одним розкривали з початку війни. Ті, які пронизують болем та ті, що наповнюють любов’ю. Запитання перетворюються у відповіді. Кожен з представлених проєктів – наша відповідь на війну., - йдеться в анонсі події.

Виставка “Відповідь” – це збірка проєктів творчого об’єднання MŌN, створених з початку війни. Митці ставили собі питання чи нормально займатися зараз мистецтвом. Оскільки мистецтво не рятує від куль, які летять зараз. І не поверне людей, яких вже немає. Але, можливо, воно має сили зробити так, щоб більше ці кулі не летіли.

Мистецтво – важливий інструмент говорити про війну різними способами. На виставці представлені експозиційні версії перформансів “PEOPLE KILL, PEOPLE HEAL “ та “ЗАГОЛОВОК”, плакати Ліни-Марії та відеопроєкт “YADRO”, - наголошують організатори. 

Виставка буде представлена у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї з 10 до 19 червня. 

Відкриють виставку  10 червня о 16 годині. 

 

 

Поділитися :