Новини

Прожити війну та впорядкувати думки: вінницькі митці запрошують містян на партисипативний перформанс

6 травня 2022, 13:43

Перформанс “ЗАГОЛОВОК” організовують мистецьке об’єднання PLAI разом з громадською організацією MŌN

Організатори прагнуть підняти питання невпорядкованості, заплутаності та хаотичності думок з початку війни. Пропонують глядачеві пережити досвід, але він сам вирішує яку форму обрати для себе.

 «Сьогодні в голові у кожного українця – рій думок. Вони переплітаються та плутаються, іноді завдають шкоди собі, а іноді іншим. У кожній голові відбувається безлад. Ти не один. Але ти – єдиний, хто може розкласти думки по своїм місцям», - зазначають організатори в анонсі події.

Як розповіла Місту над Бугом  керівниця мистецького об'єднання PLAI Олександра Венславовська, цей захід - перша колаборація вінницьких митців із творчими людьми, які переїхали до Вінниці з регіонів, де наразі ведуться активні бойові дії. 

Це перша спільна мистецька акція, суть та концепція якої в тому, щоб українці в стресі могли розплутати власні думки через мистецтво. Це проживання травматичного досвіду. Куратор акції вінницький хореограф та перформер Гліб Зельгін , - каже Олександра. 

Захід відбудеться цієї суботи, 7 травня на Європейській площі (перед кінотеатром “Родина”). Триватиме з 14 до 16 години. 

Вхід вільний.

“ЗАГОЛОВОК” – це емпатичний шлях, що проведе через рій думок до відчуття самого себе та можливості зафіксувати свої думки, бути почутим.

Поділитися :