Новини

Релокація в дії: у Вінниці виготовлятимуть манікюрні інструменти "СТАЛЕКС"

26 травня 2022, 13:19

Підприємство, яке є лідером на ринку б’юті-індустрії, переїхало з Харківщини два місяці тому. А у травні вже налагодило виробництво.

Як написав на своїй сторінці міський голова Сергій Моргунов, наразі виробництво працює на 30%, залучили 60 працівників. Проте до кінця року планують набрати ще 150 осіб, запустити випуск фрезерної продукції, пилочок, полірувальних матеріалів для манікюру. Вже на наступному тижні виготовлятимуть пінцети. Хочуть також відновити виробництво стоматологічного інструменту.

Повідомляється, що на сьогодні цехи «СТАЛЕКС» займають орендоване приміщення у 2000 кв м. До Вінниці перевезли тільки частину обладнання - 50 вантажівок. Надалі планують вдвічі розширити виробничі площі – можливість є. Активно розвивають нові ринки збуту в Європі.

Збільшать і кількість персоналу: це будуть як досвідчені фахівці, які працювали в Харкові, так і нові люди, яких шукатимуть у Вінниці. Пропонують зарплату близько 10-15 тисяч грн. Вже прийняли на роботу і трьох вінничан. 

Процес релокації надзвичайно складний з будь-якого погляду. І наша команда включилась у цю роботу, щоб допомогти підприємствам якнайшвидше освоїтись, адже йде мова не тільки про виробництво, а й створення умов для людей, які переїжджають разом зі своїм підприємством. Спільно з переміщеним бізнесом нам вдається вирішувати ці виклики, - пише міський голова. 

У дописі зазначено, що Вінницю обрали 22 підприємства і 18 з них вже розпочали свою діяльність. Для них доступні усі інструменти підтримки, які працюють у нашому місті. Також працівники цих підприємств зможуть долучатися до програми муніципального житла.

Разом з бізнесом ми зацікавлені у тому, щоб посилювати економічний потенціал країни – це запорука нашої перемоги у війні з росією. Тому докладемо максимум зусиль, щоб кожне підприємство, яке евакуювалось з гарячих точок, почувало себе комфортно на території нашої громади. І це дасть можливість нарощувати обсяги виробництва, створювати робочі місця та наповнювати бюджет. Разом – до перемоги!, - підсумував Сергій Моргунов. 

Поділитися :