Новини

"Різке похолодання": у Вінниці двоє містян потрапили в лікарню з обмороженням

18 січня 2021, 15:29

За їх станом впродовж тижня спостерігатимуть лікарі.

За три дні морозної погоди до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги з обмороженнями кінцівок потрапило двоє вінничан. Як зазначив у коментарі "Місту над Бугом" Богдан Трохименко, медичний директор міської клінічної лікарні швидкої допомоги, це чоловіки середнього та старшого віку з обмороженням рук.  

"За вчорашній день положили 2 особи середнього віку з відмороженням верхніх кінцівок 1, 2 ступеню і з загальним переохолодженням. Ми їх зігріли за пів доби, нормалізувався стан. А за кінцівками треба буде поспостерігати з тиждень. Якщо відійдуть і залишиться відмороження 1-2 ступеню, то якихось дій наших особливих не потрібно, але може і закінчитися ампутацією", - повідомив Богдан Трохименко.

За словами Богдана Трохименка, обмороження кінцівок може призвести до їх ампутації, а встановити ступінь обмороження можливо тільки після відігрівання потерпілого. 

Відтак, аби уникнути обмороження медики радять обирати зручне взуття та захищати шкіру обличчя та рук жирним кремом. А при температурі нижче -15°С обмежити час перебування на вулиці. У випадку якщо ви відчуваєте, що обморозили частину тіла, слід прикласти теплу тканину та в жодному разі не відгрівати обморожені ділянки гарячою водою, оскільки це може призвести до поглиблення ураження.

Нагадаємо, у Вінниці відкрили стаціонарні пункти обігріву для безхатьків. Вони знаходяться за адресами: вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 12 та вул. Пирогова, 74. Щодня, з 9 до 17 години, безхатченки зможуть помитися, отримати одяг, взуття, ліки та продукти харчування. Також у Вінниці цілодобово працюють пункти обігріву в приміщеннях Залізничного вокзалу, Центрального, Східного та Західного автовокзалів. Щоп’ятниці, о 15 годині, бригади соціального патрулювання та волонтери громадської організації "Полум'я надії" роздають гарячі обіди громадянам без постійного місця проживання. Про це "Місту над Бугом" розповів керівник проєкту соціального патрулювання Андрій Жура.

"Есть определенная статистика, больше она сориентирована на наши пункты помощи. Сейчас там ежемесячно до 200 человек получают комплексную помощь: они туда могут прийти помыться, покушать и переодеться. 30-40 человек ежедневно (все зависит от погодных условий, карантина), сейчас нет точных цифр, потому что ситуация периодически меняется. Нас ограничивали на период карантина, и мы делали выездное кормление, мы ездили по городу их кормили", - розповів Андрій Жура.

Також вінничан просять повідомляти про місця перебування безхатченків, які потребують допомоги, цілодобово на гарячу лінію міської ради за номером 15-60.

Поділитися :