Новини

Рух транспорту й будівництво: рівень шуму у деяких районах Вінниці значно перевищує норму

5 жовтня 2021, 15:30

Дослідження проводили, зокрема, на вулиці Келецькій, Чехова, Стрілецькій, Київський та в районі Старого міста.

Як ідеться на сайті ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", відповідно до результатів перевірки рівень шуму на деяких вулицях майже сягає критичної позначки. 

Окрім дослідження рівня забруднення шумом, фахівці Центру перевіряли ґрунт на забруднення хімічними та мікробіологічними речовинами, а також збудниками паразитозів. Повітря моніторили на наявність оксиду вуглецю, сірчаного ангідриду, пилу. Їх джерелами є автомобільний транспорт, особливо той, що працює на дизельному паливі.

Усі забрані матеріали фахівці передали в лабораторію.

"За результатами перевірки ми можемо зробити висновки, чи безпечне наше місто для мешканців. Спільно з фахівцями Держпродспоживслужби розробляємо рекомендації для жителів міста", – розповіла лікар з гігієни праці Марія Загоруйко.

Додамо, шум належить до фізичних факторів середовища життєдіяльності, що впливають на здоров’я людини та майбутніх поколінь. У місті він створюється під час руху транспорту та виконання будівельних робіт. Порушення вимог щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму тягне за собою попередження або накладення штрафу

  • на громадян – від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • на посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності – від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото: cgz.vn.ua

Поділитися :