Новини

Рух Вінниці до дестинації 2030: оприлюднили результати півріччя реалізації Стратегії розвитку туризму

29 вересня 2021, 17:12

28 вересня відбулося засідання комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку туризму.

Як повідомляють на сайті міськради, з нагоди Всесвітнього дня туризму на початку засідання нагородили кращих представників галузі подорожей у Місті ідей.

Після урочистостей, директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені представив проміжний звіт про реалізацію Стратегії розвитку туризму за І півріччя 2021 року. Стратегічний документ до 2030 року розробили протягом 2019-2020 років за підтримки канадського проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС).

«Ми перші, хто крім операційного плану на 3-5 років маємо довгостроковий документ, який консолідує зусилля органів місцевого самоврядування, бізнесу і громади зробити Вінницю центром відпочинкового та ділового туризму Подільського регіону», – сказав пан Олександр.

За перше півріччя реалізації плану Стратегії:

  • запущено масштабні туристичні проєкти: «У гостях у Пирогова», «Коцюбинський-style», «Вінницька Єрусалимка», «Вінниця з висот і глибин», «Camino Podolico» та інші;
  • активно діє система цифрового просування Вінниці як туристичної дестинації (ред. географічна територія, яка є привабливою для туристів завдяки наявності унікальних або специфічних туристсько-рекреаційних ресурсів та відповідної інфраструктури, доведених до споживачів у вигляді готового туристичного продукту з метою задоволення їх найрізноманітніших потреб.);
  • покращується туристична інфраструктура (будівництво громадської вбиральні біля садиби Пирогова, реконструкція парку «Хімік» і приміщення для туристичного хабу);
  • підвищується якість послуг у сфері гостинності (програми з підвищення кваліфікації працівників сфери хорека, угода міста з Національною туристичною організацією України та інше).

Після звіту учасники засідання обговорили питання, які необхідно вирішити у майбутньому, та ідеї з покращення туристичної інфраструктури. Профільні підрозділи міськради врахують та візьмуть в роботу пропозиції.

Поділитися :