Новини

СБУ на Вінниччині викрила жінку, яка фільмувала рух військової техніки

1 липня 2022, 14:43

Спецслужба викрила мешканку регіону, яка знімала переміщення військової техніки ЗСУ залізницею та ширила відео у «Telegram».

На сторінці СБУ Вінницької області повідомляється, що викрито 36-річну мешканку регіону, яка фіксувала техніку Збройних Сил України  на вагонних платформах для подальшого переміщення, а відео вона поширила у мобільному додатку «Telegram» невизначеному колу осіб.

Усвідомлюючи обмеження запроваджені із режимом воєнного стану та достовірно знаючи про заборону поширення інформації про переміщення озброєння територією України, місцева мешканка могла несвідомо сприяти ворогу, - йдеться у повідомленні. 

Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровано до суду.

Заходи із викриття проводили оперативники та слідчі СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

 

Поділитися :