Новини

Сергій Моргунов доручив посилити контроль за безпекою дитячих майданчиків у садочках Вінниці

12 січня 2021, 09:26

Відповідне розпорядження міський голова дав через інцидент, який днями стався у 7 ДНЗ Вінниці.

11 січня під час прогулянки на майданчику 7 садочку Вінниці троє діток травмувалися внаслідок вибуху петарди. Як повідомили на брифінгу у Вінницькій міській раді, причиною вибуху стала петарда, яку під час ранкового прибирання не помітила у траві прибиральниця. Такою є офіційна версія поліції. Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції Вінниччини, ймовірно, піротехніка могла потрапити на територію дошкільного навчального закладу під час різдвяних святкувань, і відтоді залишалась в робочому стані. Петарда вибухнула, коли діти почали нею гратися і з цікавості вирішили її розпакувати. Як повідомив на брифінгу директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш, трьом дітям, які постраждали від вибуху петарди, медики оперативно надали їм допомогу.

"Хлопчик шести років отримав забій п’ятого пальця лівої стопи. Інший хлопчик шести років - термічний опік першого ступеня площею до 1% нижньої частини правого передпліччя і середини лівої гомілки. Дівчинка п’яти років - опік правої гомілки середньої частини теж першого ступеня, це поверхневий опік площею до 1%. Дітям була надана допомога,  від госпіталізації батьки відмовилися. На сьогодні їх фізичний стан не викликає занепокоєння", - повідомив Олександр Шиш.

Після інциденту, який стався у сьомому дитсадку, що в мікрорайоні Поділля, вінницький міський голова Сергій Моргунов доручив ретельніше прибирати територію дошкільних навчальних закладів перед початком їхньої роботи. Повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

"Територія закладів дошкільної освіти прибирається увечері і зранку. І нами вже з'ясовано, що працівником садочку зранку прибиралася територія. Вона досить велика, садочок великий, і до 8:30 вже закінчилось прибирання території. Ця кулька невеличкого розміру, 3 з половиною в діаметрі і темно-синього кольору, і вона знаходилась у траві, її просто не побачили під час прибирання. Взагалі під час прибирання працівники закладів освіти перевіряють обов'язково, чи щось є на майданчику. І я хочу зауважити, що ми маємо доручення від міського голови у зв'язку з такою прикрою ситуацією, кожен раз перед тим, як виводити дітей на прогулянку досить уважно перевіряти всі майданчики", - зауважила Оксана Яценко.

Також Оксана Яценко закликала вінничан більш відповідально ставитись до використання піротехніки та усвідомлювати небезпеку можливих наслідків.

"Хотіла б звернутися до наших членів територіальної громади, до жителів міста Вінниці, що це ще раз доводить, наскільки небезпечні ігри з піротехнікою, з петардами та іншими вибуховими пристроями. Якщо вона не зірвалася, може знайтися дитина, яка через свою цікавість може відкрити, розпакувати разом зі своїми друзями, не розуміючи, що вона робить і отримати те, що ми отримали сьогодні в 7 садочку. Тому, шановні вінничани, це не якась забавка, яка безпечна для життя. Ви бачите, що часто вона небезпечна є для здоров'я. Перед тим як їх купувати, кидати і щоб вони вибухнули, потрібно подумати про безпеку тих, хто поруч", - наголосила Оксана Яценко.

Поділитися :