Новини

Сергій Моргунов: дві вінницькі лікарні на 100% забезпечені киснем

14 січня 2021, 10:29

Наразі повністю оснащений киснем ліжковий фонд першого пологового та міської лікарні №3. 

За січень кількість COVID-ліжок з киснем у медичних закладах міста збільшили до 511, а відсоток забезпеченості - до 89%. Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, це один з кращих показників у державі. Для порівняння - на кінець 2020 року у Вінниці було облаштовано 485 таких ліжок. 

"Днями у міській лікарні №3 завершили додатковий монтаж кисневих точок. І це вже другий міський заклад, ліжковий фонд якого повністю оснащений киснем. 100% також має пологовий будинок №1, який на час епідемії перепрофілювали під допомогу хворим з COVID-19", - йдеться у дописі.

На сьогодні у лікарні №1 облаштовано 216 ліжок з киснем, у лікарні №3 - 130 таких ліжок, у пологовому будинку №1 - 145, а в гінекологічному відділенні пологового будинку №2 - 20 ліжок. Як зазначив міський голова, метою є 100% забезпечення киснем для ковідних ліжок у міських стаціонарах. 

"Для пацієнтів з важкими пневмоніями та дихальною недостатністю під’єднання до кисню - практично єдиний порятунок. Ми спрямували необхідний ресурс з бюджету громади, щоб у кожному міському закладі був доступ до кисню. У рамках програми "Вінничани важливі" і далі працюємо над забезпеченням усім необхідним наших медичних закладів", - наголосив Сергій Моргунов.

Фото - фейсбук-сторінка Сергія Моргунова.

Поділитися :