Новини

Сергій Моргунов: завантаженість ліжкового фонду ковідних лікарень Вінниці сягнула 80%

23 лютого 2021, 11:54

Також до трьох тижнів збільшився середній час перебування пацієнтів в лікарні. 

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, за минулі вихідні зафіксували 330 нових випадків захворювання на COVID-19. Це найбільший добовий приріст з початку епідемії. Інфекціоністи наголошують, що вірус мутує та стає більш стійким. Середній час перебування в лікарні таких пацієнтів збільшився до трьох тижнів, а завантаженість ліжкового фонду міських ковідних лікарень сягнула 80%.

"На жаль, і вінничани, незважаючи на те, що карантин триває, також легковажать своєю безпекою. Все частіше хворіють цілими родинами, якщо інфікувався хтось один", - зауважив Серігй Моргунов.

За словами очільника Вінниці, наразі міська влада ставить перед собою такі завдання:

  1. сформувати додатковий резерв ліжок
  2. довести забезпеченість киснем до 100%
  3. тримати необхідний резерв ліків та засобів захисту
  4. продовжити оновлення матеріально-технічної бази наших медзакладів

"Я би дуже хотів, щоб лікарняні ліжка залишалися порожніми. Але маємо бути підготовлені. Вкотре звертаюсь до вінничан: бережіться! Вірус нікого не шкодує, і дуже важливо дбати і про своє здоров’я, і про безпеку своїх батьків та дітей. Усі ви знаєте прості правила: мити руки, правильно носити маску, уникати скупчень людей. І відразу звертайтесь до свого лікаря, якщо почуваєтесь недобре", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :