Новини

Сучасний кабінет біології та мистецький простір: у Вінниці визначили переможців конкурсу "Бюджет шкільних проєктів"

7 травня 2021, 15:33

На їх реалізацію з міського бюджету виділили 2,5 мільйона гривень.

Як повідомили на фейсбук-сторінці міської ради, переможців цьогорічного конкурсу "Бюджет шкільних проєктів" визначили 6 травня на другому засіданні Координаційної ради конкурсу. До неї увійшло майже 50 осіб. Серед них – представники громадських організацій, структурних підрозділів міської ради, Національний експерт Офісу Ради Європи в Україні та учні з 36-ти закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади. За умовами конкурсу, діти оцінювали усі проєкти, окрім того, який стосується їхньої школи.

Загалом у другому етапі конкурсу взяли участь учні з 33 шкіл Вінницької міської територіальної громади. В результаті перемогли 8 великих проєктів та 1 малий.

"На конкурс подано 30 великих проєктів з обсягом фінансування до 300 тис. грн, та чотири малі проєкти – до 100 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу 2,5 млн грн. Хочу заначити, що є навіть такі проєкти, які члени координаційної ради запропонували подавати на конкурс "Бюджет громадських ініціатив". Проєкти-переможці будуть реалізовуватися у 2021 році", – зазначила начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко.

Відзначимо, конкурс "Бюджет шкільних проєктів" проходить у Вінниці з 2019 року. У зв’язку тим, що школярі досить активно долучилися до проєкту, у 2020 році, за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, призовий фонд збільшили удвічі – до 2 мільйонів гривень. А цього року фінансування зросло ще на пів мільйона.

Поділитися :