Новини

Танцювальна команда за участі вінничан завоювала Гран-прі фестивалю у Південній Кореї

26 липня 2022, 09:29

Частиною танцювальної команди «Мрія» стали вінничани Валерія Сахаудінова, Анастасія Попова, Даша Нагірняк та Євгеній Жижко.

На сайті міської ради йдеться, що Міжнародний фестиваль танців народів світу World Dance Festival проходив у місті Чонджу (Південна Корея).

З початком повномасштабної війни, учасники колективу з Вінниці, залишили рідні домівки у пошуках безпечного місця проживання за кордоном. Так у ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» та організації «Ich halte dich» із Німеччини виникла ідея об’єднати свої сили та створити некомерційний проєкт на підтримку біженців з України в Європі. Назву «Мрія» проєкт отримав після знищення росіянами найбільшого українського літака і появи гасла: «Вороги знищили наш літак, але ніколи не знищать наші мрії». У складі команди 37 молодих людей, які евакуювалися до сусідніх країн.

«Команда «Мрія» танцювала з яскравими посмішками, навіть з огляду на те, що з середини проривалися біль та турбота про Батьківщину. Своїм виступом учасники виразили надію та впевненість у світле майбутнє своєї країни, яка знову підніметься. Історія високого польоту вплелася в композицію і втілилась у чудовому танці», - сказав голова журі Кім Бен Джо.

Під час виступів у Сеулі, Пусані та Чонджу українська команда мала успіх. Учасниця команди з Вінниці Валерія Сахаудінова подякувала усім за підтримку.

«Також хочу передати чудові новини моїм знайомим, які зараз в Україні, де продовжується війна. Впевнена, коли вони почують про нашу перемогу, то зможуть затанцювати разом із нами український непереможний танець», – говорить дівчина. 

Команда «Мрія» залишиться у Південній Кореї до кінця липня та продовжить свої виступи. Після повернення, команда проведе низку концертів до Дня Незалежності України та тур по 40 містах Європи, щоб говорити про силу української мрії та надалі привертати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні.

 

Поділитися :