Новини

Три ікони 16 століття та чотири старовинні книжки: на Вінниччині чоловік обікрав свою знайому

19 січня 2021, 15:04

Частину викраденого поліцейські вилучили вже в одного з місцевих колекціонерів. 

18 січня працівники жмеринської поліції затримали зловмисника, який з квартири місцевої жительки викрав старовинні ікони, книги та годинник. Про це повідомляють на сайті Поліції Вінницької області. 

Напередодні, 13 січня, до Жмеринського районного відділу поліції звернулась жителька районного центру з заявою про крадіжку старовинних речей з її квартири. За словами жінки, протягом тижня під час її відсутності невідома особа викрала три ікони XVI століття, чотири старовинні книжки старослов’янською мовою та настінний годинник. 

Фото: Facebook/Поліція Вінницької області

"Під час огляду помешкання потерпілої з’ясувалось, що у квартиру зловмисник потрапив, відчинивши ключем замок на вхідних дверях. Отже, причетною до злочину могла бути особа близька потерпілі. Поспілкувавшись з заявницею, підозри поліцейських щодо викрадення старовинних речей впали на її 41-річного знайомого. Підозрюваного поліцейські затримали за місцем його проживання, коли він повернувся через кілька днів після вчинення злочину. У вчиненому чоловік зізнався та розповів, куди збув викрадені старовинні речі",  розповів начальник Жмеринського районного відділу поліції Анатолій Присяжнюк. 

Одну ікону та годинник працівники поліції вилучили в одного з колекціонерів, якому зловмисник їх продав. Місцеперебування інших викрадених речей встановлюється. За крадіжку правопорушнику, який має судимості за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, наркозлочини та крадіжки, загрожує до 6 років позбавлення волі. 

Поділитися :