Новини

У 2020 році у Вінниці почали покращувати транспортне сполучення з приєднаними територіями

19 січня 2021, 11:48

Так, між Вінницею та селами Щітки й Писарівка почали курсувати маршрутні таксі 30А і 30Б. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, протягом минулого року у Вінниці, попри обмежені фінансові можливості, продовжився розвиток системи громадського транспорту. 

Так, КП "Вінницька транспортна компанія" продовжила оновлювати тролейбусний парк: за минулий рік виготовили два нові тролейбуси "VinLine". У планах підприємства була більша кількість, але через пандемію їх довелось скорегувати. Машини "VinLine" економніші на 30-40 %, більш зручні та комфортні. 

Завдяки тому, що нові тролейбуси, які будує Вінницька транспортна компанія, мають можливість рухатись на певну відстань навіть без струму, минулого року запровадили новий тролейбусний маршрут №12А "Немирівське шосе – Гніванське шосе". Тепер тролейбуси на автономному ходу по Немирівському шосе їдуть до заводу "Грін Кул", а по Гніванському – до вул. Юзвінська. Це дозволило збільшити довжину маршруту на 7,2 км в обох напрямках. 

Також у 2020 році збудували ділянку тролейбусної лінії на Тяжилові, що дозволило продовжити тролейбусний маршрут від зуп. Лугова до СТО "Вінниччина Авто". Протяжність у двох напрямках становить 2,4 км. 

До того ж у 2020 році почалась робота над покращенням транспортного сполучення з приєднаними територіями – між Вінницею та селами Щітки й Писарівка почали курсувати маршрутні таксі 30А і 30Б. А для транспортного забезпечення мешканців Вінницьких Хуторів продовжили автобусний маршрут №19 "Вишенька – Вінницькі Хутори". У двох напрямках він збільшився на 1,6 км. 

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :