Новини

У бою за Україну загинув військовий з Вінниччини, який заснував національний природний парк

16 червня 2022, 16:56

56-річний Віталій Зленко з позивним «Устим» загинув 13 червня у Миколаївській області. Він був засновником та директором національного природного парку «Кармелюкове Поділля», створеного у 2009 році.

Чоловік мав звання старший лейтенант та служив командиром 3 піхотної роти. Загинув між населеними пунктами Біла Криниця та Велике Артакове Миколаївської області під час бойового завдання, - йдеться у повідомленні Тульчинської міської територіальної громади.

Віталій Зленко народився 14 квітня 1966 року у с.Горишківка, Томашпільського району. Навчався у Кирнасівській школі. У 1989 році закінчив Київську сільськогосподарську академію за спеціальністю інженер лісового господарства. У 1994 році представник Президента України вручив Віталію подяку за виявлену мужність і відвагу під час гасіння лісової пожежі. У 2002 році закінчив Українську Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістр "державного управління",  - пишуть на сторінці громади у Фейсбук. 

Зазначається, що у 2003 року був призначений на посаду начальника управління сільського господарства і продовольства Гайсинської районної державної адміністрації. Любив природу та все живе довкола, тож не дивно, що саме Віталій Дмитрович став засновником та директором національного природного парку "Кармелюкове Поділля". Звідси і пішла назва позивного "Устим".

Останнім часом був головою фермерського господарства "Кирнасівське".

До горя неможливо підготуватися, неможливо знайти слова, щоб загоїти пекучу рану вічної розлуки з дорогою людиною для рідних. Тульчинська громада висловлює найщиріші слова співчуття дружині Ользі Захарівні, 14-річній донечці Софії та сину Владиславу. Шкода, що ніякі слова не зменшать вашу біль, розпач і горе, - йдеться в дописі. 

У захисника залишилася дружина та двоє дітей.

Поділитися :