Новини

У держзраді підозрюють військового з Вінниччини, який перебіг на бік ворога й командує фрегатом Чорноморського флоту росії

14 червня 2022, 13:20

Григорій Бреєв родом із Тульчинського району Вінницької області нині командир російського фрегата "Адмірал Макаров". Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Про це повідомляє ДБР.

Григорій Бреєв — колишній капітан 2 рангу військової частини, що дислокувалась в АР Крим. У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області.

Зазначається, що вінничанин присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті. Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

"Наразі слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону", — йдеться у повідомленні.

Поділитися :