Новини

У Десні Вінницької громади завершують капремонт укриття у дитсадку

22 березня 2023, 09:23

Майже 50 дітей з Деснянського дошкільного закладу освіти тепер перечікуватимуть повітряні тривоги у комфортному укритті. 

Як повідомляють на сайті міськради, сховище розраховане на понад 100 людей, тому перебувати тут зможуть не лише вихованці садочка та колектив, а й інші охочі жителі селища.

Наразі в укритті вже понизили рівень підлоги, встановили санвузли, змонтували системи електропостачання та вентиляції. Усі роботи виконували коштом міського бюджету.

"Аби укриття відповідало вимогам, працівники підрядного підприємства, у всьому підвальному приміщенні закладу вкопали підлогу та забетонували її. Крім того, в укритті облаштували основний вихід та зробили запасний. Також в укриття провели водопровід, зробили каналізацію, облаштували санвузли, в тому числі і для людей з інвалідністю. В сховищі пофарбували стіни та замінили електропроводку, а також встановили лампи аварійного освітлення", – розповідає староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач. 

За словами старости, в укритті обладнали природну вентиляцію та встановили систему примусової, яку мають під'єднати незабаром.

"Найближчим часом також мають бути завершені роботи по електрообладнанню укриття та його прибиранню, після чого приміщення буде готове до експлуатації", – зазначає Галина Обливач.

 

Поділитися :