Новини

У громадянській мережі ОПОРА нагадали віничанам про основні правила голосування 25 жовтня

20 жовтня 2020, 15:16

З дотриманням соціальної дистанції, за наявності ЗІЗ та температурного скринінгу виборці допускатимуться до голосування. Виборчі дільниці максимально готують до безпечної роботи.  

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. У громадянській мережі ОПОРА нагадали виборцям про основні правила поведінки на дільницях в день голосування. Згідно з ними, кожен виборець повинен прийти на виборчу дільницю з паспортом, взяти  маску та ручку для заповнення виборчого  бюлетеня, а  на вході  - скористатись антисептиком.  Під час голосування громадянам необхідно дотримуватись соціальної дистанції  та пред’явити свій паспорт членам  дільничних комісій, не передаючи  його до  чужих рук. 

У разі ж перебування на самоізоляції,  виборцю необхідно подати на свою дільницю  заяву  з довідкою  про те, що він хоче  проголосувати вдома.  Це необхідно  зробити  до восьмої  години вечора,  23 жовтня. Як розповів   "Місту над Бугом"  голова міської територіальної виборчої комісії Дмитро Шевчук, представники виборчої дільниці зможуть прийти  до таких громадян з опломбованою скринькою, щоб вони змогли проголосувати.

«Якщо у людини будуть ознаки, підвищена температура або ознаки температурної захворюваності, їй буде рекомендовано звернутися до медичної служби. Можемо запропонувати викликати швидку допомогу. Заборонити їй покинути дільницю ми не можемо. Для них буде облаштовано окрема кабінка для голосування й окрема скринька, в яку вони будуть кидати бюлетені, за це буде відповідати людина, яка буде спостерігати за цим», - нагадав Дмитро Шевчук

Кожен виборець отримає нові бюлетені для голосування за кандидатів у депутати до обласної та міської рад. Такий бюлетень міститиме ліворуч назву партії (та прізвище кандидата єдиного виборчого списку, який не бере участі в персоналізованому голосуванні, адже гарантовано пройде до ради, якщо партія подолає прохідний бар'єр), посередині два квадратики для голосування, а праворуч список прізвищ з 5-12 кандидатів від цієї партії. У першому квадратику необхідно поставити позначку за партію, а в другому квадратику вписати за трафаретом номер кандидата від цієї партії (від 1 до 12).  Дмитро Шевчук запевнив вінничан, що голосувати у Вінниці буде безпечно. 

«Людям хочу сказати, що приходьте голосувати. Голосувати у нас буде безпечно, ми для цього намагаємося зробити максимально, що можна зробити. Кожен буде забезпечений засобами індивідуального захисту, ручками, зможе прийти і віддати свій голос як він цього бажає», - зазначив Дмитро Шевчук

25 жовтня  виборчі дільниці відчиняться о 8  годині ранку і працюватимуть до  20 години.  

 

 

 

Поділитися :