Новини

У холі Вінницької міської ради тестують «розумний» термометр

23 жовтня 2020, 15:10

У разі успішного тестування, подібні «розумні» термометри можуть встановити у навчальних закладах нашого міста. Одночасно камера здатна фіксувати до 30 осіб в кадрі. 

«Розумний» термометр встановили у  холі Вінницької міської ради. Він проводить температурний скринінг та нагадує про важливість засобів індивідуального захисту. До того ж апарат вказує  на те, чи правильно одягнена маска, чи ні. А результати вимірювання SmartCam виводить на екран.

Якщо у відвідувача міської ради температура тіла підвищена, апарат видаватиме спеціальний сигнал і до прозорого офісу та департаментів міськради таку людину не пропустять. Таке обладнання для температурного скринінгу дозволяє виміряти температуру більшої кількості людей, не зупиняючи їх, а отже не створюючи скупчення людей в приміщенні. Як зазначає медсестра Алла Якщук, користь від  використання такого пристрою особливо відчутна зранку, коли люди йдуть на роботу та у справах.

«Буде нам допомагати тому, що коли люди ідуть на роботу,  -це великий потік. І ми не  завжди встигаємо кожному виміряти температуру», - зауважила Алла Якщук  

Одночасно камера здатна фіксувати до 30 осіб в кадрі.  Обладнання для температурного скринінгу встановлювало КП «Вінницький інформаційний центр». Це підприємство також встановлювало камери у Вінниці, які фіксують  порушення правил дорожнього руху і підключені до мережі  «Безпечне місто». Щодо камери у холі міської ради, то за словами директора КП «Вінницький інформаційний центр» Сергія Бригадира вона працює у тестовому режимі.

«Сама камера працює повноцінно, але нам вона надана для тестування. Подивитися як вона працює, показники, які параметри, як ведеться архів, як вона спрацьовує на тривожні події. Після цього ми можемо приймати рішення потрібна вона нам чи не потрібна», - зауважив Сергій Бригадир

Також за словами Сергія Бригадира, хол міської ради було обрано у зв’язку з тим, що там під'єднати обладнання було найпростіше. Щодо вартості такого обладнання, то вона становить 3 тисячі євро, і це ще без розмитнення. Проте, систему надано місту для тестування, тож  остаточна її вартість  поки що невизначена. Надалі, якщо тестування пройде успішно, подібні «розумні» термометри можуть встановити у навчальних закладах нашого міста.

«І більш розвинута інфраструктура і найменш проблемною точкою підключення це був хол міської ради, де наразі є найбільша кількість відвідувачів», - пояснив Сергій Бригадир

 Наразі, за словами Сергія Бригадира, усе працює успішно. 

Фото - Вінниця.info. 

Поділитися :