Новини

У приватному секторі Вінниці зрізають аварійні дерева

18 липня 2022, 12:46

Традиційні роботи з благоустрою приватного сектору Вінниці розпочались цього року у червні. Зокрема було визначено 77 аварійних дерев. 70 з яких вже зрізали, решту робіт завершать до кінця липня.

Як повідомляє у Фейсбук заступниця голови Асоціації органів самоорганізації населення Інна Вітенко, пропозиції щодо знесення аварійних дерев, надійшли безпосередньо від квартальних комітетів за попереднім погодженням на зборах з представниками вулиць, провулків, тупиків та проїздів мікрорайонів. Після отримання заявок, визначені дерева обстежує комісія та видає ордер на знесення. На вирішення проблемних питань благоустрою кожен квартальний комітет отримує 100 тисяч грн на рік, які має можливість спрямовувати на виконання нагальних завдань.

«Відповідна робота проводиться з 2007 року, відколи створена Асоціація. Це суттєва допомога мешканцям у приватному секторі міста, оскільки раніше вони намагалися проблеми вирішувати власними коштами, - зазначає заступниця голови АОСН Інна Вітенко. – За 15 років дуже багато питань були зняті системно, відтак значно зменшилась кількість звернень громадян як до Асоціації, так і до міської ради. Натомість люди зі своїми пропозиціями йдуть до голів квартальних комітетів та все активніше проявляють власну ініціативу».

                                                                                                        

Окрім знесення аварійних дерев, на часі очищення та поточний ремонт криниць загального користування, покіс трави другорядних вулиць приватного сектору, проведення суботників із прибирання зелених зон, парків, скверів, а також поточний ремонт доріг: підсипка біло-щебеневою сумішшю, грейдерування.

Нагадаємо також, що цьогоріч у приватному секторі капітально відремонтували вже 5 вулиць за програмою співфінансування асфальтування. Це вулиці  Заньковецької, Мирного, пров. Мистецький – у мікрорайоні Сабарів та вулиця Москвіна та провулок 1-й Трамвайний.

Поділитися :