Новини

У школах Вінниці впроваджують заняття з флаг-футболу на уроках фізкультури

17 жовтня 2023, 10:07

Необхідним інвентарем школи забезпечують знані вінницькі спортсмени.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на уроках фізичної культури у ліцеях Вінниці розпочали вивчати правила та проводити заняття із флаг-футболу. Ця американська версія гри стимулює учнів до активного способу життя. Формує такі якості як чесність та дисциплінованість, навчає взаємовиручки.

"Ідея полягає в тому, щоб популяризувати у Вінниці флаг-футбол, як новий варіативний модуль на уроках фізкультури та забезпечити школи у такий важкий час інвентарем для цього", – говорить тренер «Вінницьких вовків» та юнацької збірної України з флаг-футболу Євген Хомин.

Також він зазначив, що у ліцеї №№ 33, 34, 18, 19, 20, 21, 23, 15, 26, 4, 1, 3, 11, 12, «Дельфін» та «Аіст» вже передали відповідні знаряддя для гри. Найближчим часом завезуть такі ще у школи №№ 2, 10 і 31. Окрім того, не оминуть увагою й інші навчальні заклади, а саме незабаром ігрове спорядження отримають Чернівецький ліцей № 2, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського та Національна академія Національної гвардії України.

До кожного комплекту входять 5-6 м'ячів та 20 наборів поясів із прапорцями. Цього достатньо для одночасного заняття флаг-футболом 25 учнів.

Інвентар передають у першу чергу тим школам, вчителі яких відвідали відповідні семінари з вивчення флаг-футболу. За словами тренера Євгена Хомина, ініціатори проєкту ставлять за мету – забезпечити всі школи міста відповідним знаряддям.

"У Вінниці знаходиться справді столиця флаг-футболу та американського футболу України й ми хочемо передавати свої знання дітям і побудувати справжню програму навчання цьому спорту як у США, тож і розпочинаємо зі шкіл. А враховуючи, що флаг-футбол вже олімпійський вид спорту, то це надзвичайно актуально. Додам, що підтримка йде за кошти вінничанина-американця Тодда Галахера, «Вінницьких вовків» та Вінницької обласної федерації американського футболу", – говорить Євген Хомин.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :