Новини

У суботу, 10 квітня, на Вінниччині планують висадити понад 190 тисяч дерев

9 квітня 2021, 15:17

Дерева садитимуть в рамках загальнодержавної екологічної акції "Озеленення планети".

Як розповів радіо "Місто над Бугом" Станіслав Вовк, речник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, загалом до екоініціативи, що відбувається щороку 10 квітня, долучаться понад 100 країн світу. На Вінниччині цього дня планують висадити 195 тисяч дерев на ділянках загальною площею 44 га.

"Лісівники зараз проводять свою акцію "Створюємо ліси разом" і готові взяти участь у одноденній акції "Озеленення планети". Завтра на 28 ділянках по всій Вінницькій області ми висадимо 195 тисяч дерев. Нам приємно, що до цієї акції долучаються жителі Вінниччини. Головна мета – дати людям зрозуміти, що їхнє фізичне здоров'я у їхніх руках. Хочете жити, хочете гарно дихати – створюйте ліси. Хочете мати фізичне і моральне здоров'я – ідіть у ліс, створюйте ліс, бережіть ліс!" – наголосив Станіслав Вовк.

Минулого року Вінниччина долучилась до проєкту "Озеленення України" та встановлення Рекорду України "1 млн дерев за 1 добу". Тоді у Вінницькій області висадили майже 118 тисяч дерев.  

"Ми запрошуємо всіх 10 квітня долучитися до цієї акції. Посадіть дерево біля свого дому, у своєму садку, на прибудинковій території, озеленюйте територію шкіл, лікарень, адмінбудівель, створюйте чимбільше зелених насаджень. Ми, лісівники Вінниччини, завжди готові допомогти людям. Давайте не будемо зупинятися на 1 дні, нехай ця акція проходить і 11, і 12, і 13 квітня", – додав  Станіслав Вовк.

Усі, хто хочуть посадити дерево, можуть придбати його в будь-якому лісництві чи лісгоспі Вінниччини. Усю інформацію про екоакцію можна знайти на фейсбук-сторінці або на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

Поділитися :