Новини

У Вінниці безкоштовно перевірятимуть слух усім охочим

27 жовтня 2020, 13:38

Громадська організація "Відчуй" ініціювала проєкт "Кабінет на колесах". Він працюватиме біля вінницької вежі, на Європейській площі, 27 жовтня та  в середу, 28 жовтня, з 10 до 18 години. 

У коментарі для радіо "Місто над Бугом" Дар’я Герасимчук, директорка громадської організації «Відчуй», повідомила, що вінничани мають можливість  безкоштовно перевірити свій слух. Діагностика відбуватиметься у «Кабінеті на колесах» - оснащеному аудіометричним обладнанням автомобілі. Він працюватиме біля вінницької вежі, на Європейській площі, 27 жовтня та  в середу, 28 жовтня, з 10 до 18 години. Ініціатива належить громадській організації «Відчуй».  Спеціально обладнаний автомобіль з досвідченим фахівцем за три місяці відвідає 31 місто України та зупинятиметься біля популярних точок  в цих населених пунктах для того, щоб безкоштовно перевірити слух усім охочим.  

"З 2011 року громадська організація «Відчуй», заснована Андрієм та Людмилою Пишними, займається соціальною адаптацією людей з порушенням слуху. На жаль, провівши опитування й опитавши понад 2 тисячі респондентів, ми визначили, що 70%  людей запевняють, що ніколи в житті не перевіряли слух і, власне, саме з причини, що ніколи про це не задумувалися. Лікарі запевняють, що 60% випадків повної втрати слуху можна було б випередити, якщо б вчасно поставити діагноз і розпочати лікування або якісь слухопротезійні заходи. Саме для того ми створили проект «Кабінет на колесах». Це спеціально облаштований автомобіль з досвідченим фахівцем", - розповіла Дар'я Герасимчук.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я,  кожна 10 людина у світі втрачає слух. В Україні – це кожна восьма.  У 60% випадків погіршенню слуху можна запобігти, якщо вчасно поставити правильний діагноз.  

"Ми будемо вдячні, якщо ви почнете турбуватися про власне здоров’я, тому що це надважливо, це не болісно, це не займає багато часу. 10 хвилин вашого часу зможе врятувати для вас можливість якомога довше чути такі важливі звуки і голоси рідних людей", - наголосила Дар'я Герасимчук.


 

Поділитися :