Новини

У Вінниці діти-переселенці вчилися готувати страви подільської кухні

7 червня 2022, 13:39

Страви місцевої кухні вчилися готувати діти-переселенці та їх батьки на майстер-класі від гастрогідеси Олени Павлової.  

Як повідомляє Суспільне, з початку бойових дій Олена проводить кулінарні заняття та готує для потреб Збройних Сил України.

"Їжа і приготування — це такий антистрес людям, які пережили війну, якісь стресові ситуації, найкраще заспокоюватись коли вони щось готують, особливо — коли щось ліплять. Тому вареники. Це заспокоює", — розповідає Павлова.

Переселенка з Краматорська Юлія Пожидаєва розповідає, що у Вінниці майже з перших днів війни. Квартира в Краматорську частково зруйнована, тож повертатися поки нікуди. На майстер-клас прийшла заради дітей.

"Дякую Вінниці, тому що це дітей якимось чином розрадить, бо ми ж дорослі при дітях не плачемо, ми веселі, а ввечері хочеться плакати, а такі заходи нам дуже допомагають", — каже Юлія Пожидаєва.

До Вінниці з Миколаєва разом із сім'єю переїхав Євген Ігнатьєв. Спершу жили на заході України, згодом приїхали у Вінницю.  

"Того дня для всіх все різко змінилося, і всі перелаштувалися зі звичного життя на постійний стрес: всі постійно думають про когось, хто де залишився. Це не дає спокою, а такі заходи допомагають заспокоїтися і як бонус — зайняти чимось дитину", — каже Євген Ігнатьєв.

Готували в одному з міських ресторанів.  

Фото: Суспільне Вінниця

Поділитися :