Новини

У Вінниці діє безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації

27 січня 2021, 09:52

Розташований він при Територіальному центрі соціального обслуговування.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради, пункт прокату засобів реабілітації розпочав свою роботу в листопаді 2020 року. Наразі ним скористалось 24 людини. Особливо великим попитом у громадян, які не можуть самостійно пересуватися, користуються колісні крісла, - ними забезпечено 13 людей. Окрім крісел, у пункті прокату вінничани можуть взяти у користування ходунки, ортопедичні ліжка, шведську стінку та приліжкові столики.

На сьогодні в пункті прокату є 32 засоби реабілітації. За словами директорки департаменту соціальної політики Валентини Войткової, видача засобів реабілітації здійснюється на безоплатній основі. Після закінчення терміну прокату його потрібно буде повернути в робочому стані.

"У пункті прокату знаходяться речі, якими уже користувалися вінничани, але вони в гарному стані і можуть бути корисними ще комусь. Це засоби реабілітації, якими були забезпечені люди з інвалідністю за рахунок держави і в яких ще не закінчився термін використання. Завдяки пункту цими речами зможуть користуватись вінничани, які їх потребують, але через те, що інвалідність не встановлено, не мають права на їх забезпечення за рахунок держави", - йдеться у повідомленні.

Додамо, Територіальний центр соціального обслуговування розташований на вул. Соборній,50. Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном 67-05-97.

Поділитися :