Новини

У Вінниці для людей з особливими потребами відкривають пункт прокату засобів реабілітації  

16 жовтня 2020, 09:45

Вінничани, згідно укладеного договору, використовуватимуть необхідні їм спеціальні засоби реабілітації на безоплатній основі. 

Як зазначила в коментарі  «Місту над Бугом» Валентина Войткова, директорка департаменту соціальної політики, у Вінниці при "Територіальному центрі соціального обслуговування" працюватиме пункт прокату засобів реабілітації. Мешканці Вінницької об’єднаної територіальної громади, які потребують інвалідні візки, ходунки, палиці та інші  засоби реабілітації зможуть взяти їх на прокат. Щоб отримати ці засоби вінничани мають звернутися до  пункту прокату та надати відповідну довідку від лікаря Ці реабілітаційні засоби видаватимуть безкоштовно, першочергово громадянам, одиноким людям з інвалідністю, які обслуговуються в структурних підрозділах територіального центру. 

«Видача засобів реабілітації буде здійснюватись на безоплатній основі, термін на який людина хоче взяти відповідний засіб буде узгоджуватись між сторонами відповідно до укладеного договору. Такий договір буде у двох примірниках, один буде залишатись у Територіальному центрі соціального обслуговування, а інший у людини, яка бере той чи інший засіб», - пояснила Валентина Войткова

Варто зазначити, що у пункті прокату засобів реабілітації знаходитимуться речі, якими уже користувалися вінничани, але вони в гарному стані й можуть бути корисними ще комусь.

Після закінчення строку прокату  їх буде потрібно  повернути  у  робочому стані.  Термін користування - від одного місяця і більше, в залежності від ситуації.  Нагадаємо, що територіальний центр соціального обслуговування  розташований по вул. Соборна, 50. 

Детальну інформацію можна дізнатися за тел: 67-05-97.

Поділитися :