Новини

У Вінниці дороги та тротуари уже посипають протиожеледною сумішшю

1 грудня 2021, 11:49

1 грудня з 3:00 комунальні служби розпочали обробляти вулиці, щоб на поверхні доріг та тротуарів не утворювалась льодова кірка. Також працювала очисна техніка.

На сайті міськради повідомляють, що за словами керівника обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, 2-3 грудня у Вінниці прогнозують температуру близько нуля та дрібний дощ зі снігом, ожеледицю на дорогах. Тому водіїв просять бути обережними за кермом та не паркувати автомобілі на узбіччях доріг та тротуарах, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

«Сьогодні у місті працювала техніка, яка посипала дороги та тротуари протиожеледними матеріалами, залучили 24 одиниці. У разі несприятливих погодних умов, на прибирання Вінниці від снігу може вийти більше 90 одиниць снігоприбиральної техніки», – каже начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман розповів, що у дворах багатоповерхівок двірники прибирали від снігу доріжки. За потреби працюватимуть 300 двірників та 21 одиниця техніки.

Прибирання поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна варта.

Поділитися :