Новини

У Вінниці другий Інклюзивно-ресурсний центр переїде до нового приміщення

5 листопада 2020, 11:47

Перший Інклюзивно-ресурсний центр у місті запрацював 2018 року, другий відкрили в 2020. Наразі заклад працює на базі загальноосвітньої школи, але до кінця року переїде у більше приміщення.

До кінця року у Вінниці на Лівобережжі з'явиться другий Інклюзивно-ресурсний центр. Там безкоштовно працюватимуть із дітьми 2-18 років, які мають особливі освітні потреби, та їх батьками. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов. Центр знаходитиметься на Замостянській, 51. Наразі тут виконали ремонт, закуповують потрібне обладнання. За словами директорки інклюзивно-ресурсного центру №2 Алли Очеретної, виділення нового приміщення для центру було вкрай важливим.

"Зараз наш заклад, який був створений восени минулого року, розташований на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи I-II ступенів, по Келецькій,107. Там є класна кімната, де працюють фахівці, та кімната, де ми проводимо комплексну оцінку. Ми все компактно розташували, зробили розмежування, але місця дуже мало. Тепер у новому приміщенні кожна кімната буде виконувати свої функції за прямим призначенням. Тут буде кімната вчителів-дефектологів, кімната ЛФК з шведськими стінками, з «сухим» басейном, спортивними матами тощо. Буде робоче місце вчителя-реабілітолога, кабінет вчителів-логопедів, кабінет практичних психологів", - розповіла Алла Очеретна.

Упровадження принципів інклюзії в освіті у Вінниці розпочалось ще 2007 року. Відтоді у місті з'явились інклюзивні класи в школах та групи у закладах дошкільної освіти. У 2018 році запрацював перший ресурсний центр, у якому навчалися дітки з усієї Вінниці. Для того аби охопити більшу кількість дітей, влада міста вирішила відкрити другий Інклюзивно-ресурсний центр.

"Найважливіше, щоб усі юні вінничани, яким потрібна професійна допомога, мали до неї доступ. Робота з психологами, корекційними педагогами, логопедами тощо дозволить дитині розкрити свій потенціал. Поради і консультації потрібні й батькам. Тому такі інклюзивні центри – це підтримка для всієї родини", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :