Новини

 У Вінниці фахівці надають безкоштовну психологічну допомогу

24 березня 2023, 11:37

Неформальне об’єднання психологів-волонтерів створили на базі Вінницького міського центру соцслужб спільно з Психологічною кризовою службою у Вінницькій області. Це крупа із 18 психологів-волонтерів та 5 психологів Центру, які пройшли спеціалізоване навчання.

Як повідомляють на сайті міськради, відповідно до рішення Міської міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, створили 2 неформальних об’єднання психологів, для проведення заходів психосоціальної підтримки в громаді сімей Захисників та Захисниць.

Переглянути контакти психологів можна за посиланням ось тут

Неформальне об’єднання психологів-волонтерів створили на базі Вінницького міського центру соціальних служб спільно з Психологічною кризовою службою у Вінницькій області.

“Це група із 18 психологів-волонтерів та 5 психологів Центру, які пройшли спеціалізоване навчання. Уже понад 12 місяців ці люди не шкодують ні часу, ні здоров’я, абсолютно безкоштовно надають підтримку мешканцям нашої територіальної громади, громадянам, які переїхали до нас в пошуку прихистку і безпеки, а також військовим, котрі отримують лікування в наших закладах охорони здоров’я Вінниці”, – розповідає керівниця Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

З початку війни команда надала психологічну допомогу вже понад 6 тисячам громадян.

“Також психологи Центру та психологи-волонтери відвідують заклади, де перебувають люди, які залишили місця проведення бойових дій. Фахівці надають їм кваліфіковану екстрену психологічну допомогу – проводять роботу не лише з дорослими, а й з дітьми. Спеціалісти заспокоюють людей, надають рекомендації, як утримати психічну рівновагу. Здебільшого переселенці звертаються з проблемою, як побороти страх та тривогу. З метою поліпшення психоемоційного стану, спеціалісти проводять індивідуальні та групові консультування”, – зауважує заступниця директора департаменту освіти міської ради Ірина Божок.

Також на базі комунальної установи “Центр розвитку педагогічних працівників” функціонує професійна спільнота практичних психологів закладів освіти.

“Ми також створили добровільне неформальне об’єднання психологів з-поміж працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти у кількості 22 особи. Відповідно до запиту практичних психологів, іде робота по організації тренінгового заняття з питань юридичного аспекту роботи психолога з членами сімей Захисників та Захисниць, вдосконалення роботи психолога з дитиною Захисника/Захисниці та вдосконалення роботи психолога з іншими членами сімей Захисника/Захисниці”, – говорить Ірина Божок.

Психологи шкіл та дитсадків надають психолого-педагогічний супровід дітей із сімей Захисників та Захисниць.

Крім того, можна звернутися за адресами:

• вул. Соборна 50 к. 101;

• вул. Брацлавська, 85, к 402;

• просп. Космонавтів, 30 к. 303.

Тут з 8:30 до 17:00 щобудня працює 5 штатних психологів.

Поділитися :