Новини

У Вінниці капітально ремонтують вулицю Данила Нечая

16 вересня 2021, 14:50

Планують оновити 2 кілометри шляху, облаштувати з обох боків вулиці велосипедні доріжки та пішохідні зони.

Як ідеться на сайті міської ради, комплексний капітальний ремонт головної вулиці Старого міста розпочали в 2019 році. Тоді оновили першу ділянку протяжністю понад 1,2 км від вулиці Московської до Федорова.

Минулого року роботи не вдалось продовжити через пандемію: кошти перенаправили на потреби охорони здоров'я, підтримку малозабезпечених вінничан, малого та середнього бізнесу (програма "Вінничани важливі").

Ремонтні роботи поновили цьогоріч у червні. Загалом планують комплексно відремонтувати 2 км шляху. Ділянка від вулиці Московської до Дубовецької матиме чотири смуги дорожнього руху. А від Дубовецької до Брацлавської – 3 смуги.

Також з обох боків вулиці облаштують велосипедні доріжки та пішохідні частини. У місцях, де можливе скупчення атмосферних опадів, передбачено локальні мережі зливової каналізації. За словами інженера технагляду департаменту комунального господарства міськради Богдана Климчука, у планах – повна заміна мереж зовнішнього освітлення.

"Займаємося перенесенням всіх інженерних мереж до кабельної каналізації, що вже підготована в тротуарах. З часом, після перепідключення всі старі опори демонтуються. Зараз вже відбувається процес часткового демонтажу опор, які звільнилися. Лінія живлення освітлення також ховається в землю", – розповів Богдан Климчук.

Заплановано й модернізацію та облаштування нових світлофорних об'єктів, встановлення камер відеоспостереження. Оновлять й зупинки громадського транспорту – тут планують зробити платформи з тактильними показниками для людей з вадами зору. І, щоб зменшити затори проїжджої частини вулиці Данила Нечая, зупинку громадського транспорту в сторону Старого міста планують перемістити. Після ремонту її розташують за перехрестям з вулицею Дубовецькою у відокремленій кишені.

"Ми розширюємо тротуари до нормативних. Так як можете побачити по ще поки не демонтованому асфальту, там є ділянки доволі завужені і на них людям некомфортно переміщатися", – додав Богдан Климчук.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :